Je stelt, samen met de behandelaar, een behandelplan op. Deze sluit aan op je hulpvraag, de mogelijkheden en is herstelgericht zodat je weer op eigen kracht verder kunt. In het behandelplan staat in het kort genoemd wat je klachten zijn, wat jouw hulpvraag is, wat het behandeldoel is en op welke wijze naar dit doel toegewerkt zal worden. Samen bepaal je welke behandelvorm het beste past.
Eén manier is sessies met de behandelaar op de praktijk. Je kan ook kiezen om zelf aan de klachten te werken via e-health modules. Voordeel is dat het onafhankelijk van de praktijk kan, want er is alleen een internet verbinding nodig. Het betekent overigens niet dat je er helamaal alleen voor staat. In de achtergrond monitoren we de voortgang is en als je stilvalt nemen we contact op om te overleggen hoe veder. Natuurlijk is het ook mogelijk om sessies op de praktijk te combineren met e-health modules. Dan heb je naast de e-health die je op eigen kracht doet enkele sessies met de behandelaar. En natuurlijk is er in de achtergrond de monitoring.
Deze (bondige) informatie versturen we, als je akkoord bent, ook in de vorm van een aanmeldbrief naar je huisarts. Dan weet deze ook dat de behandeling is gestart, wat we samen hebben vastgesteld en wat we gaan doen om de klachten te verminderen. 

Aan het einde van de behandeling, in de laatste sessie, wordt besproken en samen bepaald hoe terugval voorkomen kan worden. Het terugvaldocument krijg je mee. Verder vul je weer de online klachtenlijst in. Ook vindt er een eindevaluatie en tevredenheidsonderzoek plaats.

Ook bij afsluiting van de behandeling zullen we een brief aan de huisarts sturen om hem of haar op de hoogte te brengen.

Vitaal mensenwerk biedt zowel Generaistische GGZ als specialistische GGZ aan. Waar nodig wordt psychologisch onderzoek ingezet. De volgende therapievormen passen we toe:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Schematherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Acceptance and Commitmenttherapie
  • EMDR
  • Relatietherapie
  • E-health modules (bv. Eerste stap naar herstel, Veerkracht, Depressie, Angst, Dwang, Schema, Slaap, Eenzaamheid, Ontspannen, Piekeren, etc)

Tijdens behandelingen wordt gebruik gemaakt van de werkwijzen die in de positieve psychologie gebruikelijk zijn, waarbij vooral gericht wordt op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. De aandacht richt zich dus op versterking van kwaliteiten. Het gaat immers om 'het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, mentale en fysieke uitdagingen van het leven'.

Wij maken gebruik van de richtlijnen en zorgstandaarden waarin de laatste inzichten zijn verwerkt. De belangrijkste bronnen zijn het Trimbos Instituut en GGZ standaarden. Verder wordt gebruik gemaakt van door onszelf gedefinieerde Zorgpaden die zonodig zijn samengesteld in samenwerking met andere disciplines. 
Leren heeft te maken met durven loslaten en je vrij voelen om te doen wat je wilt doen.

Pagina delen

Voor noodgevallen kunt u uw huisarts bellen

Maandag

9.00 - 14.00

Dinsdag

9.00 - 14.00

Woensdag

9.00 - 14.00

Donderdag

9.00 - 14.00

Vrijdag

9.00 - 14.00

Locatie Nijkerk (tevens postadres)
Gezondheidscentrum De Nije Veste
cOranjelaan 83 - 85 1e etage
3862 CX Nijkerk Gld

Locatie Lunteren (voor cliënten)
Gezondheidscentrum Lunteren
Barneveldseweg 11a 
6741 LH Lunteren

Locatie Lunteren
Huize Zonnehoek
Spoorstraat 3
6741 DE Lunteren

Locatie Nieuwegein
Eerstelijns Medisch Centrum Nieuwegein
Mondriaanlaan 7
3431 GA Nieuwegein

Locatie1 Zeewolde
Medisch Centrum De Polderpoort
Gildenveld 20
3892 DG Zeewolde

Locatie2 Zeewolde
Medisch Centrum Het Gildenhuis
Gildenveld 83
3892 DE Zeewolde

Psychologen Nijkerk