Wat is e-health?

De definitie van e-health is "de toepassing van zowel digitale informatie als communicatie om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen en/of te verbeteren". Dit is nogal een breed begrip en daarom hieronder meer uitleg daarover. Voordeel is dat het onafhankelijk van de praktijk kan, want er is alleen een internet-verbinding nodig. Het betekent overigens niet dat je er helemaal alleen voor staat. In de achtergrond monitoren we de voortgang en als je stilvalt nemen we contact op om te overleggen hoe verder. Natuurlijk is het ook mogelijk om sessies op de praktijk te combineren met e-health modules. Dan heb je naast de e-health die je op eigen kracht doet enkele sessies met de behandelaar. En natuurlijk is er in de achtergrond de monitoring.

Digitale informatie

Digitale informatie kan de vorm hebben van online therapiemodules. Deze online-programma's bestaan uit verschillende stappen waarin u met uw hulpvraag aan de slag gaat. Dit gebeurt met behulp van begeleidende video’s, opdrachten, voorbeelden uit de praktijk en extra informatie over een onderwerp.
Er zijn verschillende E-health modules die aantrekkelijk kunnen zijn voor u (bv. Eerste stap naar herstel, Veerkracht, Depressie, Angst, Dwang, Schema, Slaap, Eenzaamheid, Ontspannen, Piekeren, etc)

Digitale communicatie

Digitale communicatie kan een aanvulling bieden op de digitale informatie. Zo kunnen er chatgesprekken plaats vinden tussen cliënten en behandelaren en daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van telefonisch contact of beeldbellen. Via het (beeld)bellen kan de therapie op afstand plaatsvinden.

Effectiviteit

Wellicht denkt u "therapie via de computer, werkt dat wel?".
Deze vraag is begrijpelijk en enkel e-health wordt dan ook niet aangeraden bij elke mentale problematiek. Echter is uit onderzoek gebleken dat e-health net zo efficiënt blijkt als face-to-face therapie bij een groot scala aan mentale problemen (en in sommige gevallen zelfs betere resultaten boekt).

Wachttijden per locatie

Afhankelijk van uw klachten is de minimale wachttijd tussen aanmelding en intake zoals hieronder.
De wachttijd tussen intake en behandeling is +/- 4 weken. Er is geen verschil tussen diagnosegroepen.

Nijkerk

0
GBGGZ
0
SGGZ

Lunteren

0
GBGGZ
0
SGGZ

Zeewolde

0
GBGGZ
0
SGGZ

Wachttijden bijgewerkt per 8 april 2024.

Bel mij s.v.p.

Nieuwe aanmelding? Klik hier.

De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.