PSYCHOLOGEN
VITAAL MENSENWERK

Vestiging Nijkerk
Oranjelaan 83 - 85 1e etage
3862 CX Nijkerk Gld

Vestiging Zeewolde
Gildenveld 20
3892 DG Zeewolde

Voor mensen die moeite hebben om een gezond gewicht te bereiken en te behouden heeft Vital HR een gewichtsprogramma ontwikkeld. Misschien heb je al meerdere malen geprobeerd om er wat aan te doen. Zo heb je misschien diverse diëten gevolgd, maar kom je elke keer weer op je oude gewicht en ben je soms nog wat zwaarder dan voorheen. Het welbekende jojo-effect. In zo’n situatie kan het Vital-HR gewichtsprogramma hulp bieden.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

Voeding

Het onderdeel Voeding bestaat uit het achterhalen van je huidige eetpatroon. Wij bepalen samen met jou in hoeverre dit eetpatroon afwijkt van de aanbevelingen voor gezonde voeding. Vervolgens zal je zelf leren je huidige eetpatroon zoveel mogelijk te veranderen naar de aanbevelingen voor gezonde voeding toe. Dit middels informatie over gezonde voeding en praktische tips.

Beweging

Het onderdeel Beweging bestaat uit het bepalen van de juiste vorm van beweging en het ondernemen van stappen om te gaan bewegen.

Psychische gezondheid

Het onderdeel Psychische gezondheid bestaat uit het achterhalen van de oorzaken van het overgewicht en het leren omgaan met ongewenst of problematisch eetgedrag. Er is aandacht voor motivatie om je gedrag te veranderen en, zeker zo belangrijk, vast te houden. Indien nodig is er psychologische begeleiding om onderliggende problemen aan te pakken, die van invloed zijn op het eetgedrag en je zelfbeeld.

Doel van het programma

  • Je zit goed in je vel
  • Je gewicht is teruggebracht naar een acceptabel niveau,
  • Je kunt zelfstandig een gezond voedingspatroon samenstellen,
  • Je lichamelijke activiteit is op hoger niveau is gebracht,
  • Je hebt inzicht in je eigen gedachten, gevoelens en gedrag betreffende eten en jezelf.

Voor wie

Voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met overgewicht.

Aanmelden kan via ons aanmeldingsformulier. Voor meer informatie kun je bellen naar 033-25 44 700. Onze praktijk is geopend tijdens kantoortijden.